Fotocursus basis

Zero fotografie geeft in Groningen basiscursussen fotografie. Na het volgen van deze fotocursus ben je in staat om kwalitatief hoogstaande foto’s te nemen met een digitale spiegelreflex camera of met een compact camera. De lesgroepen worden bewust klein gehouden (5 tot 9 personen) waardoor we veel persoonlijke aandacht aan de cursisten kunnen besteden. De kosten van de cursus bedragen 195 Euro.

 

De basiscursus fotografie bestaat uit zes lessen die elk anderhalf uur duren. Tijdens een doorsnee les wordt eerst kort terug geblikt op de kennis die bij de vorige les is opgedaan. Vervolgens wordt een nieuw onderdeel besproken. De komende tijd starten we met twee nieuwe cursussen. De eerste cursus start op 26 april. De cursusdata en de onderdelen die tijdens de basiscursus fotografie aan bod komen, zijn hieronder te zien.

 

Les 1: De camera en zijn functies

Les 2: Diafragma en ISO waarden 

Les 3: Sluitertijden en bewegende objecten

Les 4: Compositie en kleur 

Les 5: Praktijkles “Centraal station Groningen” 

Les 6: Praktijkles “Centrum Groningen

 

Basiscursus met startdatum 26 april

De eerstvolgende basiscursus start op 26 april van 19:00 uur tot 20:30 uur. De lessen zijn daarna elke week van 19:00 uur tot 20:30 uur op de Kerklaan 30 in Haren met de laatste lessen in het centrum van Groningen. De basiscursus kost 195 Euro per persoon.

 

Benodigdheden basiscursus fotografie

Voor het volgen van deze fotografie cursus heb je of een digitale reflex camera nodig of een compact camera. Twijfel je of jouw camera geschikt is voor deelname aan deze foto cursus? Wanneer de camera over de menuopties: M, A, S of M, Av, Tv (afhankelijk van het cameratype) beschikt, is de camera geschikt voor deze fotografie cursus.

 

Tijdens de eerste fotografie les is een camera nog niet perse nodig. Tijdens deze les worden alle eigenschappen van camera’s en lenzen besproken en deze les kan zonder camera ook worden gevolgd. Als je van plan bent om een camera aan te schaffen, kan ik na de eerste les altijd even met je mee kijken naar de verschillende opties om op deze manier een camera uit te zoeken die bij jouw wensen past.